De Soya Connectie

Partners

wervel logoWervel vzw

WERVEL staat voor Werkgroep voor een Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw. Deze vrijwilligersorganisatie is een onafhankelijke werkgroep van boeren, landbouwspecialisten en geÔnteresseerden die zich zorgen maken om ons voedsel en onze landbouw. Wervel zet zich in voor een rechtvaardige landbouw (een rechtvaardig inkomen zowel voor de boeren hier als in het Zuiden) en een verantwoorde landbouw (economisch, sociaal en ecologisch). Wervel streeft naar een rechtvaardige internationale handel en ijvert in het bijzonder voor regionale markten met een zo kort mogelijke band tussen boer(-in) en consument.

Pime logoPIME vzw

Het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME) is een educatief centrum dat zich richt op het onderwijs. Je kunt er met leerlingen terecht voor kwaliteitsvolle educatie over natuur en milieu voor duurzame ontwikkeling. Het PIME heeft een aanbod voor leerlingen vanaf de tweede graad basisonderwijs tot en met studenten lerarenopleiding.

ferm local logoFerm Local

Ferm Local is een jonge, Vlaamse boerenorganisatie. Einde 2006 groepeerde ze 76 boeren van gemengde landbouwbedrijven die op een economische en ecologische verantwoorde manier willen werken. Ferm Local zoekt actief naar het sluiten van een GGO-vrije voederkringloop op het bedrijf zelf of in onderlinge samenwerkingsverbanden. Door thuisverkoop tracht Ferm Local meerwaarde te creŽren op de aangesloten bedrijven. Een deel van de boeren experimenteert met alternatieve eiwitbronnen, zoals koolzaad, lupinen, erwten, grasklaver en luzerne. Een deel van de boeren zet zijn vleesproducten deels via thuisverkoop af en werkt daarvoor samen met Veeakker, een verdeler van hoeveproducten in Vlaanderen.

Fetraf-Sul logoFetraf-Sul

Fetraf-Sul/CUT is de familiale boerenvakbond van de drie zuidelijke deelstaten van BraziliŽ. Ongeveer 100 000 leden (boeren, boerinnen en agrarische jongeren)†zijn verenigd in†een 80-tal regionale organisaties. Zij organiseren†en†mobiliseren zich†om duurzame en solidaire†ontwikkelingsprocessen op het platteland te verdedigen. Met grote acties probeert Fetraf-Sul de overheid aan te zetten om ondersteunende maatregelen voor de familiale landbouw door te voeren. Fetraf-Sul realiseert economische alternatieven via kleinschalige structuren voor coŲperatieve productie, verwerking en vermarkting.

Atomik logoMultimedia: Atomik Studios

Atomik Studios is een interactief bureau. Atomik Studios creŽert rich media websites, kiosk toepassingen, games, 3D animatie en video motion graphics.

Vlaamse GemeenschapVlaamse ministerie van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme van minister Geert Bourgeois

Deze educatieve website is geselecteerd als project voor ontwikkelingseducatie door het Vlaamse ministerie van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme van minister Geert Bourgeois.